Subota 26.05.2018.
08:55
Tanjug

Rekonstrukcija Vlade: Gojkovićevoj kultura, Čanak vodi Skupštinu?

EPA/Armando Babani
"Nameračila" se na Ministarstvo kulture i informisanja: Maja Gojković

Taj list navodi, pozivajući se na izvor iz vrha vlasti, da je Gojković odavno pokazala interesovanje za to ministarsko mesto, aktuelni ministar Vladan Vukosavljević se "na toj poziciji nije najbolje snašao".

Gojkovićeva je odavno pokazala želju da vodi resor kulture i za to ima podršku svih u Vladi, uključujući premijerku Anu Brnabić, ali i predsednika Srbije Aleksanda Vučića, koji sada traži ko bi mogao da zameni Gojkovićevu, naveo je izvor lista.

Kako sada stvari stoje, piše list, vođenje parlamanta mogao bi da preuzme čak i neko ko nije deo vladajuće koalicije, a najčešće se spominje lider LSV Nenad Čanak.

Napominje se da je tema rekonstrukcije prolongirana zbog dešavanja oko Kosova, ali da je to nešto što svakakao uskoro sledi.

Vučić ne stiže da se bavi promenama u vladi zbog razgovora o Kosovu, ali to bi do kraja sledećeg meseca trebalo da se završi, naveo je izvor Blica.

Prema pisanju lista, Vladu bi mogao da napusti i ministar sporta Vanja Udovičić zbog brojnih afera, ali i ministar privrede Goran Knežević iz privatnih razloga.

2024 © - Vesti online