Petak 25.05.2018.
19:19
Đ. Barović - Vesti

Traže ostavku direktora

V. Sekulić
Stop privatizaciji: Radnici Zastava oružja

- Tražimo njegovu ostavku zbog narušenih međuljudskih odnosa, loših poslovnih rezultata fabrike i neispunjenih zahteva radnika - objašnjava predsednik Sindikata kragujevačkih Oružara Dragan Ilić.

Ističe se da oružari održavaju minimum procesa rada u proizvodnim pogonima.

- Planirali smo i da održimo protest ispred zgrade Opštine Kragujevac, ali smo to odložili za neki drugi dan zbog sastanka u Ministarstvu odbrane - kaže Ilić i dodaje da je drugi dan celodnevne obustave rada prošao uz masovnije učešće radnika u odnosu na prethodni dan.

- Oko 150 radnika ugasilo je svoje mašine i pridružilo se kolegama iz prve smene koji su svojim učešćem u štrajku pokazali želju da se bore za ispunjenje postavljenih zahteva - navodi Ilić.

Vulin: Nema popuštanja

Nema popuštanja pred zahtevima oružara koji štrajkuju, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da sindikat ne može da menja rukovodstvo i da Zastava oružje ne može biti izuzeta iz zakona. On je rekao da je vrlo zabrinut, jer u Ministarstvo odbrane već stižu najave pojedinih kupaca da će odustati od određenog broja ugovora zbog štrajka.




 

2024 © - Vesti online