Petak 25.05.2018.
12:03
Đ. Barović - Vesti

Kapetan Dragan: Lažu, niko me nije pretukao!

A. Čukić
Demantuje medije: Kapetan Dragan

U čudu su i Vasiljkovićevi hrvatski advokati, ali i članovi tima njegove odbrane u Srbiji.

Slađana Čanković kaže za "Vesti" da je reč o sasvim nedobronamernom tekstu koji apsolutno ne odgovara istini.

- Čula sam se sa Vasiljkovićem i on je potpuno zbunjen i zgrožen onim što je objavljeno. Takav način širenja dezinformacija nije ni dobronameran ni dobrobitan za njegov boravak u hrvatskom zatvoru. Iskreno, na ovaj način je njegova pozicija tamo ugrožena - ističe Čanković.

I Vasiljkovićev drugi advokat u Hrvatskoj, Tomislav Filaković kaže da je potpuno zbunjen činjenicom da je neko u potpunosti izmislio priču vezanu za njegovog klijenta.

- Pre desetak dana sam mu bio u poseti i tada je, kao i ranije, imao samo reči hvale za tretman koji ima u zatvoru. Pa zatvorsko osoblje mu je u dva navrata bukvalno spasilo život. Prvi put kada je imao infarkt, a drugi put kada je doživeo alergijski šok. Pritom, ova neistina se plasira u trenutku kada bi Vrhovni sud Hrvatske trebalo da odluči po našoj žalbi, jer deo presude Vasiljkoviću smo već oborili, a sada očekujemo da će "pasti" i ostatak - ističe za "Vesti" Filaković.

Prema njegovim rečima konačna presuda kapetanu Draganu Vrhovni sud Hrvatske mogao bi doneti pre letnjih odmora, najkasnije do 22. jula.

- Postoje indicije da će tako i biti jer hrvatskom pravosuđu nije u interesu da se ovaj slučaj razvodnjava kako se ne bi došlo do aspurda da konačna kazna bude manja od vremena koje je Vasiljković proveo u pritvoru - zaključuje Filaković.

2024 © - Vesti online