Četvrtak 24.05.2018.
02:00
Z. Mirković - Vesti

Do viđenja, do sledeće večere

Z. Mirković
Svi su tražili repete: Poneko je porciju poneo i kući

Pozvani su da dođu svi koji žele iz Švehata i okoline, pa je pripremio lonac za 20-ak osoba.
Na druženje ovaj put došao je veći broj nego što je to ranije bio slučaj.

- Na druženje je došlo dvadesetak pravih prijatelja kluba, zbog kojih Jedinstvo i postoji. Zanimljivo je da niko ne traži da pravim roštilj. Svi više vole kuvana jela - naglasio je Petrišorević.

Tokom večeri razgovarano je o svemu i svačemu, a tako je bila neizbežna i politika, život u Austriji, ali i šta sa Kosovom i Metohijom, a bilo je reči i o ličnim uspesima i neuspesima.

Večerom su svi bili prezadovoljni, što dokazuje činjenica da su tražili repete, a poneki su poneli porciju kući.

Prava snaga na gradskoj fešti

Povodom najave da ove godine neće biti Spasovdanske igranke Petrišorević kaže da je dobio više poziva i primedaba što je doneo takvu odluku. Ukazuje da su to bili pre svega oni koji ništa nisu doprineli u klubu, koji su samo dolazili na zabave.

- Bilo je i onih koji neprestano pričaju protiv kluba. I sada se može čuti " sada je gotovo neće ovaj klub još dugo". Takvi ne znaju da me to njihovo "lajanje" samo čini jačim - poručuje Petrišorević, dodajući da će se prava snaga kluba videti na gradskoj fešti Švehata krajem avgusta.

Dragi Bratić, zvani Brka, koji je iz generacije najstarijih članova Jedinstva, i ovaj put, kao i svaki put do sada, odazvao se druženju. On je, priseća se Petrišorević, pomogao kad je bilo najteže, kad je došlo do cepanja kluba, a i kad je trebalo da se svim sredstvima odupre pokušajima uništenja Jedinstva.

Brka, zadovoljan kuvanjem Petrišorevića, rekao je pred svima da za prvo lično veće slavlje, poziva predsednika Jedinstva da spremi neko kuvano jelo, što je ovaj prihvatio.
Petrišorevića je posebno obradovao dolazak Miće Pudarevića sa suprugom Doinom i sinom.
Druženje je trajalo do kasno u noć, a rastali su se uz: "Do viđenja do sledeće večere."

2024 © - Vesti online