Subota 19.05.2018.
19:29
Vestionline, rts.rs

FOTO: Muzeji širom Srbije otvorili vrata

Tanjug
Tanjug otvorio svoja vrata

Najraznovrsniji program posetiocima se nudi u Beogradu gde će na više od 60 lokacija do 1 sat iza ponoći moći da obiđu brojne muzeje, galerije i kulturne institucije.

Sa posebnom pažnjom osmišljena je i Dečja tura kako bi za najmlađi posetioci na zanimljiv način ušetali u svet kulture i umetnosti, kaže se u saopštenju.

Lokacije su grupisane u sedam gradskih zona i osam različitih tematskih tura, kako bi svi posetioci mogli na što jednostavniji način da se snađu kroz ovogodišnju Noć muzeja i da u zavisnosti od svojih afiniteta uživaju u bogatom programu.

Posebno je osmišljen i servis Moja staza koji posetiocima omogućava osmišljavanje jedinstvenih tura sa odabranim sadržajima.

Noć muzeja, koja se održava pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji, predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd.

U godini u kojoj Televizija Srbije i Radio Beograd 2 obeležavaju 60 godina postojanja posredstvom televizijske slike i radijske reči, RTS u Noći muzeja posetiocima nudi raznovrstan i zanimljiv program.

2024 © - Vesti online