Subota 19.05.2018.
09:26
Vestionline, Tanjug

Teksas: Tinejdžer uhapšen zbog napada na školu, zastave na pola koplja

Tanjug/AP
Škola u kojoj je došlo do pucnjave

Šerif okruga Haris Ed Gonzales ranije je rekao da je jedno lice, za kojeg se sumnja da je učenik, uhapšeno u pucnjavi, koja se dogodila u petak, a da je privedena još jedna osoba, za koju se takođe sumnja da je učenik.   

Pagurcisa je identifikovao jedan policajac, za kojeg AP napominje da nije ovlašćen da govori o pucnjavi i da je tražio da ostane anoniman. 

Pagurcis igra za školski fudbalski tim i član je plesne grupe u lokalnoj grčkoj Pravoslavnoj crkvi, dodaje američka agencija. Navodi i da je jedna žena, koja se javila na telefon koji se dovodi u vezu sa porodicom Pagurcisa, odbila je da govori za AP. 

Između osam i 10 osoba je ubijeno u pucnjavi u srednjoj školi u Santa Feu, izjavio je ranije šerif okruga Haris Ed Gonzales. On je dodao da većinu ubijenih čine učenici. 

Prema navodima lokalnih vlasti, najmanje 12 osoba iz škole primljeno je u tri bolnice. 

Prema rečima Goznalesa, najmanje jedan policajac je povređen. 

Očevici navode da je napadač ušao u učionicu i otvorio vatru iz puške. To je treća pucnjava za nedelju dana, a 22. po redu od početka godine u SAD.

Zastave na pola koplja

Predsednik SAD Donald Tramp naredio je da američke zastave budu spuštene na pola koplja u znak "uzvišenog poštovanja" prema žrtvama pucnjave u školi u teksaškom gradu Santa Fe. Navodi se da će zastave SAD na Beloj kući i drugim javnim zgradama i mestima, vojnim bazama i na brodovima, kao i u američkim ambasada, ostati na polja koplja do sumraka 22. maja. Zastava na Beloj kući spuštena je na polja koplja odmah.

2021 © - Vesti online