Petak 18.05.2018.
19:30 >> 23:15h
Vestionline, rts.rs

VIDEO: Pao avion kod Havane, više od 100 mrtvih

Tanjug/AP
Avion je pao neposredno posle poletanja

Avion sa 104 putnika i devet članova posade srušio se neposredno posle poletanja sa aerodroma i pao nedaleko od internata lokalne srednje škole.

Kubanska državna televizija javlja da je avion bio na putu za Olgin, grad udaljen oko 670 kilometara od prestonice Havane.

Prema tim navodima, u nesreći je pogunulo više od 100 osoba.

Oficir kubanske vojske rekao je agenciji AP da su tri osobe preživele nesreću, ali da su u kritičnom stanju prevezene u bolnicu. Rojters javlja da je reč o tri ženske osobe.

Za sada nema drugih zvaničnih informacija o broju žrtava.

Predsednik Kube Migel Dijaz Kanel, koji je došao na mesto nesreće, kaže da informacije koje ima nisu ohrabrujuće i da se strahuje da je broj mrtvih veliki.

Na mestu događaja su vatrogasci i pripadnici nacionalne garde, kao i medicinske ekipe.

Pokrenuta je istraga koja će utvrditi kako je došlo do nesreće.

Avion "boing 737" je kubanska avio-kompanija "Kubana de avijasijon" iznajmila od meksičke čarter kompanije "Aerolineas Damojh", javlja novinska agencija Prensa Latina.

Neimenovani zaposleni u toj kompaniji kaže da je u avionu bilo šest meksičkih članova posade, ali nije imao informacije o drugim članovima posade ili putnicima, navodi AP.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić uputli su predsedniku Republike Kube Migelu Dijas-Kanelu pisma saučešća povodom avionske nesreće kod Havane.

2024 © - Vesti online