Petak 18.05.2018.
23:23
Vestionline, b92.net

Ima 121 godinu i želi još da živi, evo u čemu je njegova tajna

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Hernandez je osam godina stariji od Masaza Nonake iz Japana koji trenutno drži Ginisov rekord kao najstariji čovek na svetu. Ovaj Meksikanac nije pokušavao da ozvaniči podatak i uđe u Ginisovu knjigu rekorda. 

Za njega su godine samo broj. Garsija navodi da ne oseća da ima više od 80. On dodaje da žali samo zbog dve stvari u životu - što je izgubio oca u ranim godinama i što ne može više da radi. 

Iako više nema posao, brine o kokoškama, a kuću deli sa svojom ćerkom Tomasom. 

- Srećan sam, ali se osećam umorno. Trudim se, radim, jer ako ostanem da ležim u krevetu ili sedim u fotelji, mogao bih da se razbolim - priča Meksikanac obučen u košulju i pantalone, sa kaubojskim šeširom na glavi. 

- Osećam kao da mi je 80. Mada počinjem pomalo da posrćem dok hodam - dodaje on. 

Na polju je počeo da radi kada mu je bilo devet godina. Otac mu je preminuo u 35. godini. Garsija još pati zbog njegove rane smrti. 

Oženio se u 45. godini Rosom Medino, koja je u tom trenutku imala samo 13 godina. Imaju petoro dece, 15 unučadi i 6 praunučadi. U braku su bili skoro sedam decenija, dok Rosa nije umrla pre osam godina.

Nakon njene smrti Garsija se preselio kod ćerke Tomase koja ima 54 godine. 

Garsija ističe da ga briga o kokoškama održava u životu i da bi voleo da može više da radi. 

- Želeo bih da radim kako sam navikao, na poljima, da zarađujem, ali više ne mogu. To me čini tužnim. Kao mlad sam naporno radio.

2024 © - Vesti online