Subota 19.05.2018.
08:13
S. Đurić - Vesti

Trijumfovali pa nestali

A. Čukić
Ne voli da se eksponira: Dušan Svilar

Naši muzički stručnjaci slažu se sa činjenicom da je Srbija rasadnik muzičkih talenata. Međutim, brojni pobednici srpskih muizičkih takmičenja pali su u zaborav, uprkos velikoj podršci fanova i stručnog žirija takmičenja u kojem su učestvovali. Od njih bolje su prošli oni koji su se lošije plasirali.

Dušan Svilar trijumfovao je u trećoj sezoni takmičenja Zvezde Granda i onda nestao daleko od medija. Za razliku od svojih kolega, ovaj mladi pevač iz Subotice je skroman, ne voli da se eksponira:

- Tokom muzičkog takmičenja ili nekog šou programa gledaoci mogu da upoznaju takmičare i na drugačiji način. Izaći na scenu, pred publiku i kamere uopšte nije lako, posebno ako je prvi put. Uglavnom se svi trude da se prikažu u najboljem svetlu. Ja se nisam osvrtao na to da ostavim dobar utisak, nego sam vodio računa samo o muzičkoj interpretaciji, koja je glavni faktor. Mislim da ona nosi većinu glasova kod publike. Mislim da je danas sve to postalo zahtevnije na nekom drugom nivou. Možda sada muzika nije toliko prioritetna kao pre. Ono što se da primetiti i ono što je meni lično zasmetalo kada sam par puta uključio program jeste da ne izgovaraju imena takmičara, nego izgovaraju takmičar broj jedan, dva... Mislim da su to pre svega ljudi koji bi želeli da se bave umetnošću i mislim da zaslužuju da se njihova imena izgovore - kaže Dušan Svilar, koji radi punom parom, ali daleko od medija.

Cveta u Italiji

Novosađanka Cveta Majtanović imala je samo 18 godina kada je pobedila u muzičkom rijalitiju Idol. Bila je glavna atrakcija i svi su polagali velike nade u nju. Na sceni je izgledala fenomenalno, a singl "Nisam ista" proglašen je hitom godine.

Kasnije se takmičila na Beoviziji, ali nije uspela da ode na Evroviziju. Imala je sve mogućnosti da postane slavna. Čak se oprobala i kao voditeljka rijalitija Velika trka Indijanapolisa. Nije uspela da se zadrži na domaćoj muzičkoj sceni. Cveta danas živi u Italiji.

Pobednik takmičenja Prvi glas Srbije bio je veoma popularan tokom trajanja takmičenja. Međutim, posle se povukao sa javne scene, ali se i dalje bavi muzikom. Snimio je nekoliko pesama, ali nemamo baš puno prilike da ga gledamo u TV emisijama. Uglavnom peva po klubovima.

Bane Mojićević pobednik je prve sezone takmičenja Zvezde Granda, i više od deset godina je na estradi. Međutim, uprkos odličnom glasu nije uspeo da se dovoljno progura ili pak ne želi medijski da se eksponira.

"3Kdur" rasadnik talenata

Muzičko takmičenje "3Kdur" bilo je pravi rasadnik muzičkih talenata, čiji cilj nije bio da postanu pevačke zvezde. Jelena Tomašević, Marija Šerifović, Ana Nikolić... samo su neke od pevačkih zvezda koje je iznedrilo ovo takmičenje. Pobednika prve sezone ovog takmičenja Ivicu Lauša već godinama nismo ništa čuli. Jednom prilikom je izjavio da radi za platu u firmi, kao sav normalan svet.

- Muzika i pevanje su tu, ali nisu u prvom planu. Popularnost sam svakako osetio tada i to prija. Međutim, moja svakodnevica se nije mnogo promenila, i dalje sam morao da se snalazim za život kao i dotad. Postojala je nada da će se nešto promeniti, koja je pobedom samo pojačala intuiciju da će se iz svega toga na kraju dogoditi nešto što sam priželjkivao. Ali na moju, a i na žalost publike koja je pratila pomenuto takmičenje, moja popularnost je trajala samo do početka drugog ciklusa, kao što se i danas dešava pevačima koji pobeđuju na sličnim takmičenjima - rekao je jednom prilikom Ivica.

2024 © - Vesti online