Četvrtak 17.05.2018.
19:33
Vestionline

Vučić: Ako ne rešimo Kosovo, imaćemo bezbroj problema

Tanjug
Aleksandar Vučić

"Razmenio sam sa Tačijem nekoliko reči"

On je istakao da će u suprotnom Srbija imati "bezbroj problema".

- Želim da verujem da će Srbija u narednom periodu imati dovoljno snage - ukoliko bude postojala volja za kompromisom na drugoj strani - da dođe do rešenja za Kosovo i Metohiju koje će biti prihvatljivo za njene građane. Da li će do rešenja doći - nadam se, nisam preveliki optimista, daću sve od sebe i uložiću mnogo napora da do toga dođe - rekao je Vučić.

Naveo je da Srbija mora da rešava odnose s Albancima "zbog sebe", jer će, ako ih ne reši, imati "bezbroj problema". 

- Biće nam zatvorena vrata EU - kazao je predsednik Srbije. 

Predsednik Srbije je dodao da je danas s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem razmenio nekoliko reči pošto ih je pozvala kancelarka Nemačke Angela Merkel, i dodao da nisu razgovarali o dijalogu Beograd-Priština. 

Upitan o izjavi Tačija da očekuje da će dogovor sa Srbijom biti postignut za šest do devet meseci, Vučić je kazao da "nije od onih koji bilo šta ograničavaju", i da "spor Srba i Albanaca" počinje "mnogo pre formiranja Prve prizrenske lige, a to je bilo pre 140 godina". 

- Svakako će biti nastavka dijaloga s Prištinom, ali za taj dijalog moraju da budu ispunjeni određeni uslovi, da vidimo prvo šta je s ispunjavanjem Briselskog sporazuma - naveo je Vučić. 

2024 © - Vesti online