Četvrtak 17.05.2018.
22:04
Vestionline

Tereza Mej sa Zaevom: Moramo da sprečimo uticaj Rusije na Zapadnom Balkanu

EPA/Georgi Licovski
Zoran Zaev je dočekao Terezu Mej u Skoplju

- Rusija pokušava da utiče, kako na evropske zemlje, tako i na zemlje Zapadnog Balkana, preko zloupotreba informacija, sajber napadima i propagandom. Važno je da se udružimo protiv Rusije. Podrška Makedonije i drugih zemalja je od velikog značaja za nas - rekla je Mej na zajedničkoj konferenciji za novinare sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom.

Upravo zbog toga, rekla je Mej, kako na Samitu u Sofiji tako će i na Samitu u Londonu u junu glavna tema biti bezbednost u regionu i ruski uticaj na njega, prenela je agencija Makfaks.

Mej je rekla Zaevu da Makedoniju podržava na evroatlantskom putu i u rešavanju spora oko imena i istakla da je tu brzo rešenje više nego potrebno, jer je od posebnog značaja za dve susedne zemlje.

- Konflikti iz prošlosti znaju ponekad da budu teški, ali jednom zauvek moramo da se suočimo sa njima. Sa dobrom voljom svi možemo da odemo napred - rekla je britanska premijerka.

Tereza Mej je prvi premijer Velike Britanije koji je došao u zvaničnu posetu Makedoniji nakon osamostaljivanja. Toni Bler bio je u Makedoniji 1999. godine zbog krize sa izbeglicama sa Kosova.

2024 © - Vesti online