Četvrtak 17.05.2018.
12:48
Vesti

Borčetu svedok ćerka

EPA/JOE CASTRO
Svedok: Sara na majčinoj nsahrani

Na saslušanju zakazanom za 16. jul, ukupno će biti saslušano 29 svedoka. Među njima su članovi porodice, mnoštvo policajaca, inženjer, patolog, telefonski tehničar i osoblje prodavnice u koju je, kako se veruje, Borče dolazio u danima posle nestanka Karen.

Osam meseci kasnije njeno telo nađeno je u šumi u Masedonu. Borče se već izjasnio da nije kriv.Da podsetimo, Borče Ristevski (54) optužen je za ubistvo svoje žene Karen (47) koja je nestala u junu 2016. iz njihove kuće u Avondejl Hajtsu, gde je i Sara stanovala.

Nije poznato kakva je priroda Sarinog iskaza, odnosno da li će eventualno teretiti oca. Dužnost tužilaca je da pozovu sve pouzdane svedoke čiji je iskaz od suštinske važnosti. I to bez obzira na to da li će oni da podrže optužnicu. Sara nije s novinarima razgovarala otkako je pre dve godine uputila javni apel da se njena majka nađe, neposredno posle nestanka Karen.

Informacija da je i Sara svedok optužbe stigla je dok su advokati Ristevskog pokušavali da spreče izveštavanje medija sa pretresa pred Sudom za prekršaje u Melburnu. U podnesku advokati navode da je to potrebno da bi Ristevski imao pošteno suđenje.

Advokati su konkretno naveli oba melburnska dnevnika "Ejdž" i "Herald san" koja su objavila da odbranu Ristevskog plaća pravna pomoć finansirana iz sredstava poreskih obveznika. Branioci su te izveštaje naveli kao "svesno zatrovane i pravljene da bi izazvali negodovanje javnosti".

Oni su zatim kazali da nije tačan tekst "Herald sana" u kome se tvrdi da će Ristevski biti u prilici da dobija prihod od izdavanja svoje kuće u Avondejl Hajtsu, o čemu je dat oglas. Ova nekretnina je na ime gospođe Ristevski i prihod od nje neće ići njenom mužu, kazali su advokati. "Ovo je stvorilo i značajne teškoće za Saru Ristevski", rečeno je u podnesku. Zahtev branilaca, međutim, povučen je u sredu.

Do jula u zatvoru

Borče Ristevski pojavio se na kratko na optuženičkoj klupi u sredu, obučen u belu košulju i crne pantalone. Nosio je naočare i imao već izraslu bradu. Progovorio je samo jednom, kad mu je kazano da će do julskog pretresa ostati u zatvoru: "Hvala, časni sude."



 

2024 © - Vesti online