Petak 18.05.2018.
13:30
Vesti

Jančeski dočekali pravdu

pixabay.com
 

Vigins se ranije izjasnio da nije kriv po otužbama za ubistvo Darka Jančeskog (32) i nanošenje ozbiljnih telesnih povreda njegovom ocu Slobodanu. Prošlog decembra, prva porota na suđenju je raspuštena jer nije mogla da donese odluku. Ove srede, druga porota proglasila je Viginsa krivim po obe optužbe i nastavak pretresa zakazan je za 28. jun.

Sudu je navedeno da se Vigins 14. aprila 2012. dovezao pred kuću u Ganet aveniji na motociklu, malo posle pet popodne. Ispalio je sedam hitaca u pravcu Jančeskog kog su pogodila tri metka. Tužioci tumače da je to bila osveta zbog smrti saradnika Viginsa.

Darkov otac Slobodan se sa štanglom u ruci suočio s revolverašem ispred kuće. Ubica njegovog sina je uspeo da se otme i pobegne na motociklu. Ali, na licu mesta ostavio je pištolj, kacigu i sunčane naočare. Tužba je navela da su na kacigi i naočarama nađeni DNK tragovi nekoliko osoba, ali da je Viginsov genetski kod bio najpodudarniji. Navedeno je i da je Vigins stručnjak za borilačke veštine sa licencom za učešće u službenim takmičenjima.

2024 © - Vesti online