Četvrtak 17.05.2018.
21:21
M. Stanković - Vesti

Složni pod ikonom

M. Stanković
Za svečarsku trpezu: Zoran Borenović, bivši predsednik

Slavski kolač je pripremila porodica Branke i Jovana Pantelić, a slavsko žito Aleksandra Marković (mlada majka, psiholog i dečji psihoterapeut u klinici Rotenburg, rodom iz Bijeljine).

Bremenski paroh, protojerej Saša Momirović je osveštao slavska znamenja i poželeo puno uspeha novoj upravi koja od ove godine vodi centar. On je takođe pohvalio slogu koja vlada među članovima, a posebno je istakao da je lepo što stara i nova uprava odlično sarađuju i što su na slavi svi prisutni.

Za bogatu slavsku trpezu se pobrinuo Marinko Jeremić, dugogodišnji, kako sam kaže, pomagač u crkvi i Srpskom kulturnom centru, koji je zajedno sa bivšim predsednikom centra Zoranom Borenovićem nabavio i ispekao prasetinu.

Sarmu je spremio mladi kuvar Dimitrije Barišić po tradicionalnom receptu iz rodnog Čačka, a bogat asortiman kolača bio je dar vrednih članica centra.

M. Stanković
Prota Momirović je sa članovima uprave lomio kolač

Za Borislava Markovića, koji je predsednik SKC Bremen tek nekoliko meseci, svečarsko okupljanje bilo je odlična prilika da porazgovara sa mnogim članovima i kako sam opisuje: "Lično sam koristio vreme za razgovor oči u oči.

Primio sam mnogo korisnih saveta za budući rad. Veliki broj članova je dao svoju podršku nastojanju da se formiraju sportske sekcije (za stoni tenis i šah) kao i naučno-kulturne, privredne i integracione sekcije."

2024 © - Vesti online