Četvrtak 17.05.2018.
13:42
Vestionline, Tanjug

Ne smiruje se afera u Hrvatskoj: Objavljeni mejlovi koji demantuju Plenkovića

EPA/Julien Warnand
Nemoguće da nije znao: Andrej Plenković

Naime, upravo je premijer Plenković "molio" buduće pisce Lex Agrokora da se s njim sastanu "vezano za temu na kojoj rade", piše portal i u prilog tome objavljuje mejl bivše ministrke privrede Martine Dalić od 5. marta, koji glasi:

"Premijer moli da sutra dođete u vladu u 15:30 vezano uz temu na kojoj radimo. Nadam se da ćete uspeti", napisala je Dalić. 

Ovaj poziv se, navodi se, nije odnosio samo na članove Borg grupe nego i na Zdravka Marića, ministra finansija.

Nakon toga je usledio "uradak" Korunić, a reč je o hodogramu aktivnosti iz kojeg je jasno vidi da ta grupa radi tajno za vladu.

"Draga Martina, U prilogu naš uradak. Skrećemo pažnju na listu pitanja koju bismo hteli uputiti firmi", napisao je Korunić. 

Na tom sastanku raspravljalo se o aktualnoj situaciji u Agrokoru, ali i o izlasku iz te situacije, odnosno budućem zakonu.

Bio je to vrlo bitan sastanak, a upravo je zbog tog sastanka advokat  Boris Šavorić odložio je direktan let za London. 

U Veliku Britaniju ipak je otišao tog dana, ali preko Beča u 18:40 sati i to nakon sastanka s Plenkovićem, navodi Index.

"Da li mogu povesti svog kolegu od poverenja partnera Tonija, kojeg svi znaju. Pa ako se rasprava oduži, da imate pravnu podršku", napisao je Šavorić u mejlu. 

Toni, kojeg Šavorić pominje u mejlu je advokat Toni Smrček, tako da ne stoji još jedna Plenkovićeva tvrdnja da nije znao o detaljima angažovanja te advokatske kancelarije jer su na sastanku bila dva advokata iz te kancelarije.

Drugi sastanak Borg grupe s premijerom održan je 23. marta, sedam dana pre nego što će  Lex Agrokor biti usvojen na vladi. 

Pisanje Lex Agrokora u to se vreme već dobro "zahuktalo", piše portal.

2024 © - Vesti online