Utorak 15.05.2018.
19:58
Vestionline

Novak dobio rivala, Gruzijac sledeća prepreka u pohod na tron Rima

EPA/Kiko Huesca

 

Bazilašvili je sa 2-1 (6:4, 4;6, 6:4) za dva sata pobedio domaćeg igrača Filipa Baldija i dospeo u drugo kolo gde ga čeka nekadašnji šampion ovog Mastersa.

Gruzijskim teniseru, trenutno 74. na ATP listi je u prvom setu bio dovoljan jedan brejk za 4:3 da prelomi taj deo igre u svoju korist.

U drugom su teniseri bili sigurni u svojim servis gemovima sve do četvrtog u kom je Baldi iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 3:1. Usledio je pad u njegovoj igri i 370. igrač planete je dozvolio Gruzijcu da izjednači na 4:4.

Najbolji gem u meču viđen je kada je Bazilašvili pokušao da iskoristi mentalnu prednost i brejkom za 5:4 završi posao. Baldi se izvukao posle dve brejk lopte i on je poveo 5:4, pa je u narednom gemu slomio Bazilašvilija brejkom za 6:4 i poravnanje u setovima.

Na sličan način kako je dobio prvi set, iskusniji Bazilašvili je dobio i treći set brejkom za 3:2 posle čega je tu prednost samo održao i sa 6:4 otišao dalje.

Đoković i Bazilašvili će na teren u sredu, a srpski igrač je u prvom kolu sa 2-0 za nepunih sat vremena bio bolji od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova. Pobednik duela Đokovića i Bazilašvilija će igrati protiv Iznera ili Alberta Ramos-Vinjolasa u narednoj rundi.

2024 © - Vesti online