Četvrtak 17.05.2018.
06:30
A. Šišić - Vesti

Modni spektakl na Evroviziji: Haljina kao bioskop

EPA/JOSE SENA GOULAO
Haljina kao komadić neba: Elina Nečajeva

Nedavno je završeno i ovogodišnje takmičenje a modnim kritičarima nisu promakle haljine pojedinih učesnica.

Pevačica Elina Nečajeva koja se borila pod zastavom Estonije priredila je pravi spektakl. Poznato je da se evrovizijska bina menja u ritmu muzike, i u skladu sa numerom može da gori, da na njoj pada sneg ili kiša. Kada je Elina izašla na scenu ona je postala deo njene toalete.

Estonka je imala haljinu za koju su mnogi rekli da podseća na komadić neba, a spekuliše se da je i njena cena bila kosmička, tačnije 65.000 evra. Donji deo toalete je zauzimao površinu od čak 52 metra kvadratna i napravljen je tako da poput bioskopskog platna prikazuje pažljivo isplanirane animacije i stapa se sa pozadinom.

Estonski tim je morao da osmisli haljinu koja je teška samo osam kilograma, jer tvrde da operska pevačica ne bi mogla da nastupa da je bila teža. Spekuliše se da je Elina ponela najskupji kostim na takmičenju.

Tanjug/AP

Ruganje pobednici

Ovogodišnju pobednicu iz Izraela iako je mnoge očarala glasom i pesmom modni znaci su dočekali na nož. Pevačica Neta je izašla na binu u helankama, svilenom crveno roze kimonu koji je ukrasila širokim crnim šljokičastim pojasom. Zluradi komentari nisu izostali na račun njenog kostima koji je, kako kažu, spoj nespojivog, ili da je samo slep čovek mogao tako nešto da skroji, a još gluplji da ga obuče.

Osim estonske optičke iluzije naklonost modnih kritičara pokupila je i predstavnica Ujedinjenog Kraljevstva. Pevačica SuRie je bila odevena po poslednjim trendovima u beli apstraktni kombinezon sa atraktivnim pojasom. Začinila je svoj izgled kratkom bebi roze muškom frizurom.

Na internetu komentari su više nego pozitivni. Mnogi smatraju da je mogla da siđe sa bine i da se odmah nakon popne se na modnu pistu.

Bugarska grupa Equinox je takođe zaintigirala modnu javnost. Članovi grupe izašli su na scenu odeveni u crne pomalo futurističke kostime. Ono što je svima zapalo za oko je pevačica koja je veoma podsećala na ikonu pop muzike Gven Stefani, što zbog izblajhane kose, što zbog vatrenog crvenog karmina. Bila je obučena u kožne helanke i buzu, preko kojih je imala "haljinu" sa džinovskim okovratnikom, pa su zli jezici rekli da je predstavnik vrste sa druge planete.

2024 © - Vesti online