Utorak 15.05.2018.
21:21
Ž. Marković - Vesti

Fićama okupirali centar Šafhauzena

Iz Beograda po Evropi

- Kada se nešto zavoli ništa nije teško i daleko. Idem svuda na skupove fića po Evropi i to me čini srećnim - izjavio je Dragan Marinković koji je došao na ovaj skup iz Beograda i prešao oko 1.300 kilometara u jednom pravcu.

Svi automobili su u koloni vozili do centra Šafhauzena, naravno uz dozvolu policije i tamo se parkirali, tako da su meštani Šafhauzena, a i turisti imali priliku da razgledaju i da se slikaju pored popularnih fića.

Posle toga su se svi vratili na plato ispred kluba i nastavili veselje uz muziku do kasno u noć.

- Pošto sam od nedavno predsednik Srpskog kulturnog kluba u Šafhauzenu, ovo je meni prvi skup fića i zadovoljna sam posetom. Mada zbog praznika neki nisu bili u mogućnosti da dođu, sve u svemu zadovoljna sam. Mi smo se organizovali, spremali dosta hrane i pića imamo večeras i muziku, tako da je sve pod kontrolom - izjavila je Danijela Branković predsednica Srpskog kluba u Šafhauzenu, rodom iz Založnice u Lici.

Duško Prodanović zvani Kugla, predsednik Zastava oldtajmer kluba iz Šafhauzena je takođe zadovoljan brojem učesnika.

- Drago mi je što je osim fića bilo i ostalih zastavinih automobila i drugih oldtajmera. Zadovoljan naročito time što su došli i bajkeri kako bi uveličali ovaj naš tradicionalni skup. Organizovali smo muziku i tek sada kreće žurka, a sledeće godine očekujem još više automobila.


 

2024 © - Vesti online