Utorak 15.05.2018.
15:33
Tanjug, Vestionline

Beograd spreman za košarkaški spektakl

A. Čukić
Brani trofej sa Fenerbahčeom: Željko Obradović

U Areni je sređen novi medijski prsten, instalirana velika medijska kocka, novo led osvetljenje i ozvučenje, uređen plato oko nje, grad je uložio skoro dva miliona evra u proteklih meseci, a ostalo je samo da se postavi parket, nakon čega će dvorana biti potpuno biti spremna za vikend.

- Arena je nikada lepša i spremnija. Sve što je bilo do nas, mi smo uradili, pet dana pre roka. Ljudi iz Evrolige kažu da su prezadovoljni, da smo uradili sve na najbolji mogući način - rekao je Mali koji je danas obišao Arenu, gde je održana i sednica Organizacionog odbora završnog turnira Evrolige.

Mali je istakao da se za vikend očekuje više od 20.000 turista u Beogradu, pre svega iz zemalja čiji klubovi igraju na turniru, a to su Turska, Rusija, Španija i Litvanija, a da se samo na Aerodromu "Nikola Tesla" očekuje više od 50 vanrednih letova. Direktan prenos Fajnal-fora biće emitovan u više od 200 zemalja, rekao je Mali i dodao da je to sjajna prilika za promociju Srbije i Beograda.

- Da pokažemo još jednom da smo sportska nacija, košarkaška velesila. Za vikend u našem gradu biće sportski spektakl, a Beograd i Srbija i košarkaški centar Evrope - istakao je Mali i dodao da će u isto vreme Beograd biti domaćin i juniorskog Fajnal-fora, na kojem učestvuje osam timova, od kojih dva iz Srbije, Mega i Crvena zvezda. 

- Drago mi je što smo još jednom pokazali koliko smo ozbiljni i sposobni da organizujemo ovako velika takmičenja na pravi način - podvukao je gradonačelnik.

Naveo je da Štark arena po prvi put izgleda onako kako je trebalo da izgleda pre 15-ak godina kada je završena - sa novim medijskim prstenom, velikom medijskom kockom, novim led osvetljenjem i ozvučenjem, sređenim platoom...

- Uložili smo skoro 2 miliona evra, kao grad, u proteklih nekoliko meseci kako bi Arena izgledala ovako kako izgleda - rekao je on.

Zahvalio je Vladi Srbije, koja je zajedno sa gradom radila na organizaciji turnira, kao i predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je, kako je rekao, dao ideju da se veliko takmičenje organizuje u Beogradu.

- Pokazujemo da ne postoji prepreka, takmičenje, stvar koju ne možemo zajedno da organizujemo - rekao je Mali.

Na završnom turniru, u polufinalu branilac titule Fenerbahče igraće protiv Žalgirisa, dok se moskovski CSKA sastaje sa Realom iz Madrida. Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević istakao da savremena oprema ostaje u vlastištvu Arene, odsnosno nije nabavljena samo za turnir,  te da je to prva ozbiljnija investicija od kada je dvorana puštena u rad. Na terenima košarkaških klubova Partizan i Crvena zvezda, na Kalemegdanu, koje je Evropliga obnovila uoči Fajnal-fora biće "fan zona". Kako je rekao Nikodijević, to je simbolično mesto na kojem se rodila srpska i jugoslovenska košarka, pa će na terenima na Kalemegadnu biti organizovani zabavni progarami za posetioce, revijalne i humanitarne utakmice...

2024 © - Vesti online