Utorak 15.05.2018.
13:48
Tanjug, Vestionline

Finale LE u Lionu: Domaće slavlje ili opet Atletiko?

EPA/JuanJo Martín
Favoriti u finalu: Dijego Simeone, trener Atletika

Atletiko traži treći pehar tog takmičenja u samo osam godina, pošto je najbolji bio 2010. i 2012, među kojima je poslednji pod vođstvom sadašnjeg trenera Dijega Simeonea, dok je Marselj dva puta gubio finala. Zanimljivo je da je klub iz Madrida igrao jedno finale u Lionu i doživeo poraz od kijevskog Dinama (3:0) 1986. godine u Kupu pobednika kupova na starom Žerlanu, gradu velikog rivala iz Francuske Marselja.

- Jedva čekamo finale. Sa Simeoneom se ceo klub promenio, imamo iskustvo i svi se nadamo novom trofeju - rekao je iskusni desni bek "jorgandžija" Huanfran.

Duel u Lionu verovatno će biti poslednji u dresu Atletika za najboljeg igrača i strelca Antoana Grizmana, koji će po završetku sezone da pređe u Barselonu, pa će imati dodatni motiv da se od kluba oprosti sa jedinim važnim trofejom, ne računajući Superkup Španije. Sa druge strane velikan sa Velodroma, bivši šampion Evrope 1993. godine, imaće veliku podršku sa tribina u gradu udaljenom samo 300 kilometara od poznate francuske luke.

- Onaj ko je bio prvak Evrope je uvek šampion. Sada imamo priliku da ponovo pišemo istoriju - poručio je Dmitri Paje, iz čijih reči se može naslutiti da je "pecnuo" Atletiko koji je gubio tri finala Lige šampiona.

Finale Lige Evrope, ujedno i Marseljova borba za mesto u Ligi šampiona (Atletiko obezbedio), zakazano je za sutra u Lionovom parku od 20.45. Vredi istaći i da će javnosti u Srbiji ovosezonska Liga Evrope ostati upamćena po fantastičnom uspehu dva najveća srpska kluba, Crvene zvezde i Partizana koji su dočekali "proleće" u tom takmičenju.

2024 © - Vesti online