Utorak 15.05.2018.
12:17
Tanjug, Vestionline

Majdov, Tanasković i Gurović na Sajmu sporta uz Banjaluci

EPA-EFE/TAMAS KOVACS HUNGARY OUT
Nemanja Majdov

Majdov, svetski prvak u džudou i njegov otac Ljubiša, ugledni trener, zajedno sa trofejnim odbojkašem Tanaskovićem, sada predsednikom Saveza za školski sport i Gurovićem, evropskim i svetskim šampionom u košarci, preneli su domaćinima svoja iskustva na putu do svetskog vrha.

- Cilj nam je da se što više dece i omladine uključi u sport, a Sajam sporta je prilika da upoznaju razne vrste sportova i da se odluče koji bi im bio najbliži i najprihvatljiviji - istakla je na otvaranju ministarka omladine, porodice i sporta RS Jasmina Davidović, dodavši da je u Srpskoj aktivno 43 sportska saveza u okviru kojih je više od 1.500 sportskih organizacija, sportskih klubova i škola sporta.

Na lepom prijemu u Banjaluci zahvalio se Željko Tanasković.

- Banjaluka je grad sporta, ali ovde vidim i puno sportista iz svih gradova Republike Srpske. U sport se treba ulagati, jer sportisti uvek na najbolji način služe svojoj zemlji. Puno sportista iz RS nastupa i za srpske klubove, kao i za reprezentaciju naše zemlje. Hvala i ministarki Davidović koja je pomogla organizaciju ovog lepog događaja - istakao je Tanasković.

2024 © - Vesti online