Utorak 15.05.2018.
12:30
K. M. - Vesti

Pomozi Bože i Sveti Vasilije!

Posle obreda lomljenja slavskog kolača u nedelju, u kom su učestvovali svi članovi folklorne sekcije i njihov koreograf Nikola Jović, u crkvenoj sali je poslužen slavski ručak. Slava je bila prilika da članovi najmlađeg, srednjeg i najstarijeg ansambla prikažu prigodne spletove narodnih koregrafija.

Prilikom prve posete otadžbini igrači folklorne grupe 2004. godine između ostalih bili su i u manastiru Svetog Vasilija Ostroškog. Tu se rodila ideja da Vasilje Ostroški postane zaštitnik folklorne grupe i slava se obležava već 14 godina.

Domaćin slave bio je Beran Nikolić Peterson sa svojim roditeljima, a naredne godine će to biti Mihajlo Jovanović sa porodicom.

- Već devet godina igram folklor u grupi Šumadija. Izuzetno sam zahvalan za to veliko životno iskustvo crkvenoj opštini Sveti arhiđakon Stefan. Mnogo smo zajedno putovali, stekli smo mnogo prijatelja, a uz pomoć koreografa Mileta Padežanina i Nikole Jovića naučili smo da igramo i zavoleli srpski folklor - rekao je Beran Nikolić Petereson.

Sveštenik Milorad Lončar podsetio je vernike da će se povodom praznika Spasovdana u četvrtak služiti liturgija sa početkom od 10 časova.

2024 © - Vesti online