Nedelja 13.05.2018.
14:41
Vestionline

Krstajić računa na Nastasića, ne želi da otkriva spsiak

M. Todorović - Vesti

 

Krstajić će deset dana pre početka Mundijala morati da skrati spisak na 23 konačna imena (trojica golmana), a za sada krije od javnosti igrače na koje računa.

- Dogovorili smo se u savezu da ne pričamo o imenima dok ne objavimo definitivni spisak od 23 igrača, možda i 25 ako odlučimo da toliko ide u Austriju. Nema iznenađenja, imamo to što imamo. DOdali smo neke mlade igrače koji bi u narednom periodu trebalo da se priključe A timu - rekao je Krstajić za "Sportski žurnal".

Ipak, selektor je otkrio da su na spisku povređeni bivši kapiten Branislav Ivanović i Matija Nastasić, za koga je pre nekoliko dana sportski direktor tima Goran Bunjevčević rekao da neće biti spreman za turnir.

- Bane se oporavlja, razgovarao sam i sa Matijom i verujem da će i on biti spreman za okupljanje - kaže on.

Najteži trenutak imaće oko 20. maja kada će odrediti 23 ili 25 igrača koje će voditi na pripreme. Krstajić ima iskustva sa statusom "tehnološkog viška".

- Nikad nikome nisam zamerio. Nisam zamerio ni Đukiću kad me je u Nemačkoj sklonio (prijateljska utakmica sa Nemačkom). Dva puta sam sklonjen i dva puta sam se vraćao. Nisam sujetan i nisam shvatao to kao da me neko voli, nego da u tom trenutku nisam bio dovoljno kvalitetan za selektorov izbor. To je tako, poziv u reprezentaciju treba shvatiti kao dolazak među najbolje igrače - kaže Krstajić.

"Orlovi" će prema obaveznom pravilu FIFA odmarati 21-28. maja, a onda će se okupiti u Beogradu. Srbija će se za Mundijal spremati u Austriji 2-9. juna, a odigraće dva test meča sa Bolivojom i Čileom.

"Orlovi" će u Rusiji igrati u Grupi D sa Kostarikom (17. jun, Samara), Švajcarskom (22. jun, Kalinjingrad) i Brazilom (27. jun, Moskva).

2024 © - Vesti online