Subota 12.05.2018.
18:38
Vestionline

Đere poražen u finalu Rima

commons.wikimedia.org/Frederic de Villamil

 

Pavlašek je bio bolji od Srbina 2:1 (7:6(1), 6:7(9), 6:4) i tako osvojio titulu u glavnom gradu Italije, nekoliko dana pre početka Mastersa na istom mestu.

Čeh je bolje otvorio meč i poveo sa 3:1, ali je Đere uhvatio ritam i preuzeo stvar u svoje ruke, te poveo sa 5:3 i servirao za prvi set. Međutim, Đere propušta dve vezane set lopte i gubi servis, a onda i ceo set u taj-brejku sa ubedljivih 7:1.

Drugi set i druga priča. Igrači su bili poprilično sigurni na servisu i nije bilo ni jednog brejka do taj-brejka, a Pavlašek je propustio po jednu meč loptu u desetom i dvanaestom gemu seta.

Prvi u drugom taj-brejku do lopte za set dolazi Đere, a odmah i do druge, međutim sledi meč lopta za Adama. Laslo to spašava, dolazi do treće, a onda napokon i do četvrte i poslednje set lopte u drugom delu igre.

Srpski teniser nije uspeo dobru igru iz završnice drugog, da prenese u treći set. Pavlašek odmah pravi brejk i vodi sa 3:1, a jedini povratak u meč Đere je imao pri rezultatu 5:3, kada je propustio dve vezane brejk lopte.

Srbin je ovim porazom ostvario osmi u svojih devet finala na ATP čelendžer turu.

Laslo Đere će se, od ponedeljka, naći na 104. mestu ATP rang liste, što će za njega značiti napredak od dve pozicije.

2024 © - Vesti online