Petak 11.05.2018.
11:16
Tanjug

Spartak i Radnički u borbi za Evropu, Zvezda u Novom Sadu

M. Todorović
Duel Miloša Pavlovića iz Voždovca i Leandra Tavambe iz Partizana u prošlosezonskoj utakmici 

Duel dva tima je imao burnu predigru, Spartak je podigao pritisak i zahtevao regularnost, kao i da meč vodi najbolji srpski sudija Milorad Mažić, Radnički se složio sa izborom arbitra, a potom i oni čiji je to posao - Sudijska komisija FSS. Treći na tabeli je Radnički i to samo zbog boljeg plasmana na kraju regularnog dela, što znači da Spartaku odgovara samo trijumf da izbori evro-vizu. 

Iza prikrajka, sa dva boda manje, šansu vreba petoplasirani Čukarički, kojeg očekuje teško gostovanje u Kruševcu ekipi Napretka. 

Novi šampion Crvena zvezda u mini-derbiju ide Vojvodini u Novi Sad sa ciljem da nastavi pobednički niz, dok Partizan igra na "krovu" sa Voždovcem nakon što je pre samo dva dana izborio plasman u finale Kupa Srbije dramatičnim trijumfom u poslednjem minutu nad Čukaričkim (2:0). 

Slično kao u trci za međunarodnu scenu, velika borba vlada i za opstanak, iako je od prošle runde jasno da je Borac iz Čačka siguran putnik u niži rang. Trenutno je ugrožena Bačka, koja gostuje u Lučanima najboljem timu plej-auta Mladosti, Javor sa bodom više od opasne zone ide u Šabac ekipi Mačve, a Rad ima veliku šansu da se približi ostanku ako savlada bezbrižni Zemun na Banjici. 

Sve utakmice pretposlednje runde Superlige igraju se u nedelju. 

SUPERLIGA SRBIJE - 36. KOLO 

Plej-of - Nedelja: Napredak - Čukarički (17 sati), Vojvodina - Crvena zvezda (17), Voždovac - Partizan (19), Spartak - Radnički Niš (19). 

Tabela: Crvena zvezda 54 boda, Partizan 40, Radnički 34, Spartak 34, Čukarički 32, Voždovac 30, Napredak 27, Vojvodina 25. 

Plej-aut - Nedelja: Mačva - Javor (19 sati), Borac - Radnik (19), Rad - Zemun (19), Mladost Lučani - Bačka (19). 

Tabela: Mladost 27 bodova, Zemun 25, Mačva 25, Radnik 25, Rad 22, Javor 20, Bačka 19, Borac 12. 

2024 © - Vesti online