Sreda 09.05.2018.
18:55
Vestionline

Počelo je veoma burno: Oštra polemika između Vesića i Đilasa

Tanjug
Nezadovoljan napustio sednicu: Dragan Đilas

Za predsednika parlamenta ponovo je izabran Nikola Nikodijević, njegova zamenica biće Andrea Radulović, sekretarka skupštine biće Biljana Živković, a njena zamenica Vukica Lončar.
Nakon ove sednice, počeo je da teče rok od 30 dana za izbor gradonačelnika. 

A na samom početku konstitutivne sednice, Đilas je zatražio formiranje komisije koja bi ustanovila kako su bila raspoređena sredstva Centra za socijalni rad i kako je moguće da u februaru već nema novca u gradskoj kasi.

Vesić je uzvratio da je to pokušaj opstrukicje rada skupšine i prekrajanja volje građana. 

- Na ovoj skupštini se biraju sekretar, predsednik i potpredsednik Skupštine grada. Ovo je pokušaj da Đilas sakrije kako se kralo kada je on bio na vlasti i da Skupština ne raspravlja o tome šta je on radio kao gradonačelnik - rekao je Vesić. 

Posle pauze, a uoči glasanja za izbor prvog čoveka gradskog parlamenta, Đilas je ponovo inicirao raspravu, u koju je Vesić spremno ušao sa kontraargumentima i kopijama dokumenata kojima je opovrgavao Đilasove navode.

Đilas je, naime, tvrdio da je prethodna gradska vlast više uradila za Beograd, više škola i vrtića otvorila, a Vesić je uzvratio i pokazao ugovore o Pionirskom gradu rekavši da ga je Đilas oteo i napravio u njemu prvi rijaliti u Srbiji.  

Nakon Vesićevog izlaganja, Đilas je tražio repliku, a reč nije dobio, a nakon toga, i pokušaja da "ukloni" odbornika SNS i "preuzme" govornicu, napustio zasedanje.

Danas su izabrani i novi saziv administrativne komisije i Gradske izborne komisije.

2024 © - Vesti online