Sreda 09.05.2018.
10:55
Vestionline

Putin: Nećemo dozvoliti ignorisanje sovjetskog podviga

Tanjug/AP

- To je bio Sovjetski Savez koji je odredio ishod Drugog svetskog rata, ali danas postoje pokušaji ignorisanja tog podviga, ali mi to nećemo da dozvolimo - poručio je Putin, čestitajući ruskim građanima i vojnicima Dan pobede.

Veoma je važno da sve zemlje i celo čovečanstvo "shvate da je svet veoma krhak i da njegova stabilnost jača naše zajedničke težnje da slušamo jedni druge, verujemo i poštujemo jedni druge", dodao je ruski predsednik.

Putin je naglasio da je Rusija "otvorena za dijalog o svim temama radi obezbeđivanja svetske bezbednosti, spremna je na konstruktivno i pravično partnerstvo za dobrobit sporazuma, mir i napredak planete", rekao je Putin.    

Kako je rekao, ruski vojnik je zaštitio čast svoje zemlje.

- Naš narod se borio na život i smrt, a nijedna zemlja nije izdržala takvu najezdu. Ni sa čim se ne može izmeriti hrabrost naših vojnika - naglasio je Putin.

- Dan pobede je sveti praznik za čitavu zemlju, praznik opštenacionalnog ponosa - istakao je Putin.

Kako je podsetio, to je dan kada je slomljen nacizam i kada su uništeni njegovi planovi za svetsku dominaciju, a "dugo čekana vest o tome obišla je čitav svet i svi su shvatili da je upravo Sovjetski Savez odigrao presudnu ulogu".

Vojnom paradom Rusija obeležava 73. godišnjicu pobede u Drugom svetskom ratu ili u, kako ga Rusi nazivaju, Velikom otadžinskom ratu (1941-1945).

2024 © - Vesti online