Utorak 08.05.2018.
19:03
Vestionline

"Treba nam 125 milijardi dolara da ispunimo Putinove ciljeve"

EPA/Dmitry Astakhov/Sputnik/Governme
Dmitrij Medvedev

Navodi se da je Medvedev takođe kazao da će ruska vlada uskoro pripremiti predloge za promenu godina odlaska u penziju.

Medvedev je prethodno rekao da je spreman da učini sve za razvoj Rusije, ukolko bude izabran za tu dužnost.

- Želim da zahvalim predsedniku Putinu na ukazanom poverenju i za to što me je predložio za premijera. Tu nije reč samo o poverenju, već i o ogromnoj odgovornosti i u slučaju da budu donete određene odluke spreman sam da učinim sve za razvoj naše zemlje, Rusije - rekao je Medvedev obraćajući se poslanicima Dume na plenarnom zasedanju na kojem se razmatra njegova kandidatura.

On je rekao i da je šef države naznačio koji su nacionalni ciljevi razvoja i da je to logika koju i vlada treba da sledi, prenosi Tas s.

Prema mišljenju Medvedeva, podrška makroekonomskoj stabilnosti i dalje je veoma važan zadatak, a tempo rasta mora da bude veći od onih zemalja koje po tom pitanju zauzimaju sredinu u svetu.

- Precizno planiranje, finansijski resursi, kadrovi i efikasni mehanizmi - ključni su elementi razvoja Rusije, dodao je Medvedev.

- Rusija nema nameru da se izoluje od sveta i biće deo međunarodne agende, ističe kandidat za premijera.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je pred poslanicima ocenio da je vlada radila pošteno i profesionalno.

- Dmitriju Anatoljeviču nije potrebno posebno predstavljanje. Poslednjih šest godina on je vodio vladu zemlje. Dobro znate koliko su teške bile ove godine. Rusija i ceo svet suocili su se sa novim izazovima, situacija se dinamično menjala, za našu zemlju to je bilo akutno, a ponekad se čak činilo i dramatično - rekao je predsednik Rusije  Vladimir Putin pred poslanicima.

- Uprkos teškoćama vlada je uspela da reši ne samo vanredne hitne zadatke, već istovremeno da sačuva perspektivu razvoja, stalno povećava ove mogućnosti usmerene na srednjoročne i dugoročne perspektive - rekao je Putin.

Putin je dodao da formiranje vlade treba da prode maksimalno brzo, prenosi Sputnjik.

2024 © - Vesti online