Sreda 09.05.2018.
03:00
D. N. Petrović - Vesti

Kupio skener od 275.000 evra

Vesti
Nova velika donacija: Milomir Glavčić

- Imamo jedan već izrabljeni skener na kome godišnje izvršimo više od 5.000 pregleda, novi koji nam poklanja Milomir Glavčić će nam puno značiti, jer će pacijenti iz cele regije mnogo brže završavati potrebne preglede, novi skener će nam omogućiti i znatno bolju dijagnostiku nego do sada - kaže dr Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice u Kraljevu.

Osim Kraljevu, za koje ga vežu lepa dešavanja iz mladosti, Milomir Glavčić, poreklom iz sela Kovači na Kopaoniku (opština Raška), mnogo je pomogao i svom rodnom kraju. Godinama šalje vredne novčane priloge svojim rođacima i komšijama u Mesnoj zajednici Kovači, izgradio je crkve u zaseocima Pope i Žerađe, asfaltirao puteve do zabitih kopaoničkih sela, uložio više od 300.000 za Dom kulture i vrtić u Jošaničkoj Banji, finansirao rad mnogih
kulturno-umetničkih društava...

Potkopaoničkom kraju i Kraljevu Milomir Glavčić je dosad poslao oko sedam miliona evra.

- Mnogo sam radio i hvala bogu lepo zaradio u životu, pa sam dobio priliku da pomognem mojima u Srbiji... Lepo je pomoći ljudima, pogotovu svojima - poručio je nedavno, posredstvom Regionalne televizije u Novom Pazaru, čiji novinari su ga posetili u Kanadi, ovaj veliki dobrotvor, kome je pre nekoliko godina patrijarh srpski Irinej uručio Orden Svetoga Save.
On je dobitnik i drugih vrednih priznanja matice koja nije zaboravila njegova dobra dela.

Nikad se nije vraćao

Pedesetih godina prošlog veka Milomir Glavčić je, kao vojnik tadašnje JNA, iz Makedonije prebegao u Grčku, a potom je stigao u Kanadu gde se uspešno bavio hotelijerstvom i nekretninama, u blizini Nijagarinih vodopada svojevremeno je kupio 75 hektara danas izuzetno vrednog zemljišta. Nikada nije dolazio u Srbiju.

2024 © - Vesti online