Utorak 08.05.2018.
14:55 >> 15:08h
Vestionline, Tanjug

Dobio uslovnu kaznu: Policajac priznao krivicu u slučaju "Savamala"

A. Čukić
Srušeni nelegalni objekti u Savamaloj

Portparol tužilaštva Tatjana Sekulić precizirala je za Tanjug da je on prema sporazumu priznao krivično delo nesavestan rad u službi.

U skladu sa sporazumom, koji je dostavljen Višem sudu na potvrđivanje, on bi trebalo da bude osuđen na  uslovnu kaznu zatvora.

U odnosu na drugi deo predmeta u kome su i dalje NN izvršioci predmet je vraćen Prvom osnovnom tužilaštvu na dalje postupanje, rekla je Sekulić.

Sektor unutrašnje kontrole, Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Stamenkovića 19. aprila, a to Tužilaštvo ga je četiri dana kasnije dostavilo na nadležnost i dalje postupanje novom Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Pomenuti policajac, Goran Stamenković, je u vreme rušenja objekata bio raspoređen na radno mesto šef smene Komandno-operativnog centra.

Nelegalni objekti u Hercegovačkoj ulici porušeni su krajem aprila 2016. godine, a taj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti.  
 

2024 © - Vesti online