Utorak 08.05.2018.
23:44
telegraf.rs, Vestionline

Evo zašto Robin Vilijams nije hteo da živi: Ne znam više ni kako da budem smešan

EPA/Daniel Deme
Robinov smeh je pobedila bolest

Vilijamsova bolest uticala je na njegovo razmišljanje, formiranje osećanja, pa i obavljanje najosnovnijih funkcija.

Simptomi su se pogoršavali, a glumac je iz teške situacije video samo jedan izlaz. 

Tokom snimanja jednog od njegovih poslednjih filmova, "Luda noć u muzeju", 2014. godine, Vilijams je imao problem sa pamćenjem teksta, to ga je pogodilo, pa se požalio koleginici:

- Plakao je na mom ramenu na kraju svakog dana. Bilo je strašno. Užasno. Nekoliko puta sam govorila ljudima da je problem ozbiljan - objašnjava Čeri Mins koja je bila deo ekipe filma.

Minsova je Vilijamsu predlagala da se vrati svojoj stendap šou rutini, kako bi povratio prethodno samopouzdanje, ali je glumac u očaju odbio:

- Ne mogu, Čeri. Više ne bih znao ni kako. Ne znam kako da budem smešan - poverio se glumac.

Kako su se simptomi pogoršavali tokom vremena, Vilijams je razvio i blagi tremor u ruci, koji su doktori u to vreme pripisivali staroj povredi ramena.

Njegova treća žena, Suzan Šnajder, opisala je ovaj period:

- Kao da su se igrali žmurke. Svaki mesec ih je "iznenađivao" novi simptom. Na kraju sam pomislila da je moj muž hipohondar. Nisam samo ja primetila promene u njegovom ponašanju. Prijatelji i kolege su uvidele da Robin više nije onaj stari - objašnjava udovica.

Nakon ozbiljnog napada panike tokom snimanja filma "Luda noć u muzeju", Vilijamsu su doktori prepisali jake lekove protiv depresije, a ubrzo mu je dijagnostikovana Parkinsonova bolest.

- Nikad ga nisam video toliko uplašenog. Bio je najbolji komičar kog sam ikada video, najbolji umetnik. Ali, na kraju, bio je samo uplašen čovek - rekao je Bili Kristal glumčev blizak prijatelj.

Vilijams je pronađen mrtav u svojoj kući 11. avgusta 2014.

2024 © - Vesti online