Utorak 08.05.2018.
09:11
blic.rs, Vestionline

Veselji motri na Preševo, Bujanovac i Medveđu

EPA//Valdrin Xhemaj
Kadri Veselji radi šta mu se prohte

Kako navodi beogradski list, Veselji na taj način kontroliše situaciju i sprema se za eventualnu akciju u cilju preuzimanja kontrole u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, ako se i kada za to stvore uslovi.

"Veselji tokom svoje karijere na čelu tajne nelegalne bezbednosne službe ŠIK pokušava da stvori nukleus organizacije i da obuči kadar neke buduće albanske obaveštajne službe, koja će u pogodnom momentu biti legalizovana i infiltrirana u velikom talasu na prostor Srbije, koji se graniči sa Kosovom i Metohijom, a koji je naseljen Albancima, radi organizovanja diverzantsko-terorističkih akcija, ali zbog organizovanja oružane pobune", navodi "Blic" pozivajući se na neimenovani izvor iz bezbednosnih struktura.

Kao jedno od uporišta nelegalne službe ŠIK na jugu Srbije, list navodi da se pominje opštinski Odbor za zaštitu ljudskih prava u Bujanovcu, na čijem je čelu Šaip Kamberi "koji je u kontaktu sa Đumšitom Osmanijem, rukovodiocem odeljenja ŠIK u Gnjilanu".

- Članovi Odbora su angažovani na prikupljanju podataka o bezbednosnim strukturama i političko-bezbednosnim prilikama na jugu Srbije i šire - navodi sagovornik Blica. 

Izvor lista dodaje da je Veselji u septembru 2016. godine u Prištini imao odvojene susrete sa predstavnicima Albanaca iz Bujanovca i liderima Albanaca iz Preševa.

Veselji je dao direktne instrukcije liderima Albanaca na jugu Srbije da se ujedine.

- I danas, u svakom trenutku, Veselji prati pažljivo sve što se na jugu Srbije dešava, spreman je da reaguje, a znamo svi šta to znači - navodi izvor "Blica".
 

2022 © - Vesti online