Ponedeljak 07.05.2018.
23:53
B92

Kriza u Vladi Srbije: Ministar finansija podneo ostavku

Tanjug
Dušan Vujović

Vujović je odlučio da se sa mesta ministra finansija u Vladi Srbije povuče iz ličnih razloga, kako je naveo u pisanoj ostavci koju je dostavio premijerki Ani Brnabić.

On je u ostavci naveo da su četiri godine, koliko je dugo bio ministar, "sasvim dovoljne da se čovek pokaže na javnoj funkciji", prenose mediji.

"Mislim da u uslovima demokratije četiri godine razuman rok da se čovek pokaže na javnoj funkciji i zato bih želeo da se iz porodičnih, ličnih i profesionalnih razloga povučem sa funkcije ministra

finansija u Vladi", naveo je Vujović u pismu ostavke, u koji je "Blic" imao uvid. Iako je naglasio da je ostavka neopoziva, on je istakao da će uvek biti tu za eventuelnu savetodavnu pomoć, navodi "Blic", dodajući da bi informacija o ostavci trebalo da bude ozvaničena u utorak.

"Blic" primećuje da je Vujović ostavku podneo tačno na četvrtu godišnjicu svog mandata.

"Danas se navršava tačno četiri godine od mog prvog imenovanja za ministra u Vladi Srbije. Iako su u međuvremenu još dva puta imenovane vlade, ja ovaj period smatram kontinuitetom u ostvarivanju programa reformi, koji je definisan 2014. godine", naveo je u pismu Vujović.

Premijerka Srbije Ana Brnabić bi ostavku Vujovića trebalo u utorak da prosledi Skupštini Srbije.

Pojedini mediji kao naslednika ministra Vujovića navode aktuelnog gradonačelnika Beograda Sinišu Malog.

2024 © - Vesti online