Ponedeljak 07.05.2018.
20:08
Vestionline

Pogledajte novi spot Zdravka Čolića (VIDEO)

Vesti
Zdravko Čolić

Spot je sniman je u Lisabonu, jednom od najlepših pomorskih gradova Evrope. Uživajući u prelepom ambijentu koji je savršeno oslikavao muzičku temu pesme "Tebe čuvam za kraj", čiji tekst i muziku potpisuje Miroslav Rus, menjale su se slike lokacija i na najživopisniji način oduševljavale  osmočlanu ekipu, na čelu sa rediteljem spota Aleksandrom Kerekesem Kekijem.

- Imao sam ideju da se spot snimi u Lisabonu s obzirom na muziku, pa smo režiser spota i ja razmišljali o tome. Žanr pesme je takav, da je to jedna vrsta salse, asocira malo ka fadu i na latino muziku, neki Portugal, neki polu brazilijano i konačni izbor pao je na Lisabon - otkriva Čolić.

Zdravko je dobio ulogu fotografa koji, lutajući romantičnim ulicama portugalske prestonice i divljom obalom Atlantskog okeana, pravi kolaž najraznovrsnijih fotografija. 

Sklapajuci ih u mozaik, a tražeći onu pravu fotografiju koja će u ovoj igri svetlosti i senki sklopiti mapu, Zdravko nas na slikovit način na kraju spota dovodi do finalne slike i otkriva ženu koju čuva za kraj.

- Lep je osećaj znati, da je Zdravko pevao moju pesmu. Kao mali, voleo sam skupljati sličice, pa sam to preneo i na moj muzički rad. Godine su učinile svoje, nedostajao mi je samo Zdravko Čolić. Eto, tako je nastala pesma "Tebe čuvam za kraj" - otkriva autor pesme Miroslav Rus za koju aranžman potpisuje Nikša Bratoš.

Ovo je četvrta ekranizacija pesme sa novog albuma "Ono malo sreće" , prvog zajedničkog regionalnog izdanja dve najveće izdavačke kuće PGP RTS i CROATIA RECORDS.

2024 © - Vesti online