Utorak 08.05.2018.
02:30
Vestionline

Kako da zauvek prebolite prvu ljubav

pixabay.com
Prva ljubav zaborava nema?

Podsećanje

Skloni smo tome da se prisećamo prošlih vremena, ali kada je ljubav u pitanju to nas može odvesti u zamku. Verovatno ćete pomisliti da je lakše reći nego učiniti, ali ukoliko zaista želite da prebolite bivšeg partnera, angažujte se na više polja i zaposlite vaš mozak. Tako nećete imati vremena da razmišljate o bivšoj vezi.

Dajte sebi oduška

Dajte sebi vreme da odbolujete prvu ljubav. Ovaj savet se pomalo kosi sa prvim, ali je svakako podjednako potreban kako biste na pravi način preboleli prvu ljubav. Ovo je zapravo neophodno uraditi sa svakom neuspelom vezom, jer ćete samo tako čistog i otvorenog srca ući u novu.

Zacelite vaše emocije

Povređeni ste i potrebno vam je vreme da se oporavite. Najgore što možete da uradite jeste da odmah uskočite u novu vezu u nadi da ćete zaboraviti staru. Zapamtite da nijedna veza nije ista. Ono što ste imali u staroj nemojte tražiti u novoj, jer to nije put do sreće.

Savet prijatelja

Prva ljubav je velika stvar, i ukoliko patite, nemojte oklevati u traženju ramena za plakanje. Sigurno ćete pomisliti da vas niko ne razume i da ne možete ni sa kim da podelite svoju tugu i bol, ali to nije tačno. Razgovor sa najbližima, porodicom i prijateljima će vam svakako koristiti, makar samo da vas saslušaju, osećaćete se neuporedivo lakše.

Suze su okej

Plakanje je lekovito kada su ljubavni jadi u pitanju. Sigurno vam se štošta skupilo i to osećanje ranjivosti i ostavljenosti ne treba ignorisati. Zato ukoliko imate potrebu da se dobro isplačete, to i uradite.

Prva ljubav nije i jedina

Samo zato što ste se opekli prvi put ne znači da više nikad nećete voleti! Posle raskida vam sigurno neće pasti na pamet da uđete u novu vezu, ali ljubav će vam se desiti i pre nego što budete očekivali. Nemojte se forsirati, ali nemojte se ni zatvarati pred novim ljubavnim izazovima.

2024 © - Vesti online