Utorak 08.05.2018.
06:11
R. Lukić - Vesti

Jeleče osvojilo srca Nemaca

R. Lukić
Izuzetan temperament: Nastup srpskih folkloraša

Celokupno izvođenje publika je pratila sa izuzetnom pažnjom, a na kraju izvođače je nagradila dugim, burnim aplauzom.

- Fascinirao me je temperament srpskog narodnog melosa, a pokret nogu igrača ostavio me bez teksta - bio je oduševljen Hubertus Ote predsednik Folklornog saveza Halea, posle nastupa Jelečeta.

Osnivači roditelji

Dečju folklornu grupu Jeleče osnovala je grupa roditelja u decembru 2015. godine, a u junu 2016. osnovana je i ženska igračka grupa. Do januara ove godine jedini koreograf bila je Nataša Stanojević, a pomagala joj je i igračica Jelena Živković. Danas Jeleče ima dve osnovne grupe, dečju i grupu odraslih starijih od 25 godina. Osnivanje folklorne grupe podržalo je i nemačko Udruženje pobratimljenih gradova Versmold i Vrdnik (banja kod Rume).

Poziv na ovu nemačku smotru folklora, usledio je posle jednog nastupa Jelečeta, koji su u decembru prošle godine sasvim slučajno videli članovi ovog nemačkog udruženja.

- Za ovo profesionalno izvođenje najzaslužniji je Trifko Laketa bivši aktivni folkloraš koji ima izuzetan talenat i za igru i za pedagoški rad - rekla je za "Vesti" koreograf Nataša Stanojević koja iz privatnih razloga, nije više u situaciji da se potpuno posveti Jelečetu.



 

2024 © - Vesti online