Ponedeljak 07.05.2018.
13:44
Vestionline

"Ko nije saglasan treba da ima časti da izađe iz Vlade"

EPA/Armando Babani

Ona je istakla i da ministri koji nisu saglasni sa mišljenjem vlade treba da imaju toliko časti da izađu iz te vlade.

- Ništa nije strašno ako svoj stav izraziš tako što ćeš ti izaći iz vlade, a ne premijerka. Ona ima podršku Narodne skupštine i predsednika - rekla je Gojković komentarišući "rasprave" između premijerke i pojedinih ministara.

Gojković je istakla da Brnabić dobro zna šta značiti biti premijer i šta znači sprovoditi politiku države, kao i da to, kaže, nije soliranje, već da je premijerka "timski igrač".

- Svako će da kaže u javnosti šta misli, a kada predsednik vlade da svoje mišljenje, oni potom proslede svoja saopštenja i mišljenja javnosti, to ne može i ne liči ni na šta. Ja još nisam videla primer da neko solira u vladi na taj način, a da im je dobro kada imaju kabinet, vozača i sve ostale privilegije koje to mesto donosi - smatra predsednica parlametna.

Za sva ta "privatna mišljenja kao iz kafića", prema rečima Gojkovićeve, posle odgovara prvi čovek vlade, predsednik države i drugi.

Gojković ističe da ona i premijerka odlično sarađuju i dogovaraju se, kao i sa predsednikom države, te da među njima "nema iskakanja, tvitova, saopštenja u kojima svako iznosi svoje mišljenje", jer to nije, kaže, ozbiljno shvatanje politike.

"Ovo su neki novi momenti i to nije dobro i treba razgovarati o tome na sednici naše partije", zaključila je Gojković.

2022 © - Vesti online