Nedelja 06.05.2018.
14:24
Vestionline

Zašto se južnokorejski stručnjaci interesuju za Kimove cipele?

EPA
Ko je viši?

Budući da je Severna Koreja jedna od najzatvorenijih država sveta, svi svetski mediji bili su puni fotografija i snimaka njenog lidera sa tog samita. Jedan konzervatvini južnokorejski dnevnik je, međutim, otišao korak dalje. 

List Čosun Ilbo, poznat po svojoj kritici kako severnokorejskog diktatora tako i liberalnog južnokorejskog predsednika, pažnju svojih čitalaca usmerio je, ni manje - ni više, nego na Kimove cipele. 

Redakcija lista je angažovala sedam ekperata koji su satima pregledali snimke i fotografije sa samita, na kojima se nalazi Kim Džong Un. Kim je navodno visok oko 170 centimetara, a njegova visina predmet interesovanja medija već neko vreme, piše Indipendent. 

Njegov otac Kim Džong Il bio je visok nešto manje od 160 centimetara, zbog čega je navodno nosio debele uloške u cipelama, kako bi izgledao viši.

Posle višesatne analize snimljenog materijal, eksperti lista Čosun Ilbo zaključili su da je Kim za oko 2,5 centimetara niži od Muna, za koga se zna da je visok 167,5 centimetara. 

Stručnjaci su, međutim, primetili nešto čudno u vezi sa njegovim cipelama. Razlika u visini vrhova i peta Kimovih cipela sugeriše da vrhovni vođa Severne Koreje ipak nosi uloške koji ga čine višim. 

Jedan od eksperata je, čak, izračunao da je razlika u visini između Kim Džong Una i Mun Džae Ina možda i celih pet centimetara, i da je, na osnovu toga, severnokorejski lider visok 162,5 centimetara.

2024 © - Vesti online