Petak 04.05.2018.
12:15
Tanjug, Vestionline

Nemeš i Kadžaja: Gledamo ka SP, a ciljamo OI u Tokiju

Rvački savez Srbije
Zadovoljan učinjenim: Viktor Nemeš

- Zadovoljan sam rezultatom, dao sam sve u finalu za koje sam znao da će biti teško jer je protivnik bio na svom terenu. Gledamo ka Svetskom prvenstvu sa ciljem da ispravimo greške do tada, glavni cilj su Olimpijske igre u Tokiju. Svi iz reprezentacije bili su odlični, dali smo maksimum, a drago mi je i zbog Miše (Mihail Kadžaja prim. aut) kojem je ovo prva medalja i za njega ima posebno značenje - izjavio je Nemeš na konferenciji za novinare u Medija centru.

Gruzijac Mihail Kadžaja, koji nastupa za Srbiju, rekao je da je srećan zbog srebra, ali da cilja zlato u nadolazećim takmičenjima.

- Jako sam srećan zbog prve medalje i hoću da uzmem zlato. Zadovoljan sam podrškom saveza i trenera. Glavni cilj su Olimpijske igre u Tokiju, kojima prethodi Svetsko prvenstvo u Budimpešti - rekao je Kadžaja.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković čestitao je Nemešu i Kadžaji na uspehu, zahvalio se državi na podršci i razumevanju i nagovestio da se nada novim medaljama na predstojećem Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama u Tokuju za dve godine, na koje gleda kao na krunu dosadašnjeg rada.

- Iskrene čestitke i veliko oduševljenje za vicešampione i njihove dobre borbe, kao stručnom štabu i trenerima Stojanu Dobrevu i Sretenu Damjanoviću. Posebna zahvalnost ide nasoj državi. Mi smo rasli u svakom pogledu, ali osim talenta, rada i ljubavi nezanemarljiva je podrška drzave. Ne mora ona biti materijalna, već kroz činjenicu da se rezultati vrednuju - rekao je Trajković.

Trener Stojan Dobrev nije isključio mogićnost da aktuelni predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek učestvuje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, a u osvrtu na uspeh u Kaspijsku ističe pozitivne strane koje, kako kaže, daju veru za dalji rad i nove ciljeve.

- Uradili smo zacrtano. Dali smo i više nego što smo bili u mogućnosti, napravili smo veliki rezultat. Mihail je primer vere u sebe i dobrog rada. Momci su osetili da ne postoje nepobedivi takmičari. Uočili smo propuste i potrudićemo se da ih ispravimo do Olimpijskih igara u Tokiju. Prvenstvo nam je dalo razlog da radimo još više i pokazalo nam put kojim bi trebalo da idemo - izjavio je Dobrev.

Drugi trener Sreten Damjanović zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i državi na podršci, a na ova dostignuća gleda kao na deo puta koji bi trebalo da bude krunisan Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

- Najvažnija je spremnost i malo povreda kao dokaz da se dobro radi, a tada rezultati ne mogu da izostanu. Poslednji cilj svega do sada urađenog bi trebalo da budu Olimpijskom igre u Tokiju, ali očekujem dobre rezultate i u Budimpešti na Svetskom prvenstvu - zaključio je Damjanović.

2024 © - Vesti online