Petak 04.05.2018.
15:26
Vestionline, b92.net

Nove sulude tvrdnje: Svemir je jaje, Mesec ne postoji, a Zemlja ima oblik dijamanta

pixabay.com
 

Među 200-tinak učesnika konvencije postojala su različta uverenja o obliku naše planete, ali je svima zajednička tvrdnja da Zemlja nije okrugla, odnosno da nema elipsoidni oblik. 

Tako neki učesnici konvencije smatraju da je Zemlja disk sa arktičkim krugom u sredini, drugi veruju da se taj krug nalazi pod kupolom iznad koje može ali i ne mora da se nalazi voda, dok su treći uvereni da se Zemlja nalazi ispod četiri kosmička prstena unutar ogromnog svemirskog jajeta. 

Mnogi od njih uopšte ne veruju u postojanje svemira, kao ni u to da da je čovek ikada bio tamo, piše britanski Gardijan. 

Jedan od govornika na konvenciji bio je i muzičar iz Mančestera Daren Nezbit, koji je izneo tvrdnju da Zemlja ima oblik dijamanta. 

- Taj dijamant je oslonjen na sedam kružnih stubova, zbog toga što Bog voli broj sedam - uveren je Nezbit. On tvrdi i da još uvek nismo došli do ivice sveta "zbog takozvanog Pakmen efekta". 

Jedna od nebuloznih teorija iznesenih na konvenciji je i ona po kojoj je Mesec samo projekcija, koja tvrdi da je on ustvari proziran "što se lako može zaključiti" pošto se oblaci mogu videti kako prolaze iza njega. Prema toj teoriji, isto važi i za Sunce.

2024 © - Vesti online