Četvrtak 03.05.2018.
19:32
Vestionline

Cheil Worldwide preuzeo Centrade Integrated

Cheil Worldwilde

Osnovana 1993. godine, visoko rangirana marketinška agencija Centrade Integrated postala je jedna od vodećih u Rumuniji i jugoistočnoj Evropi, a nudi širok spektar marketinških rešenja od ATL, BTL, digital do maloprodaje širom Evrope i sa snažnom bazom kupaca u Rumuniji, Srbiji, Hrvatskoj i Mađarskoj.

Najveća snaga marketinške agencije Centrade Integrated je to što je u potpunosti sposobna da obezbedi prilagođena marketinška rešenja koja odgovaraju zahtevima i potrebama klijenata uz potvrdu putem obimne analize podataka. Agencija broji širok spektar klijenata u jugoistočnoj Evropi, a kojima pruža usluge iz oblasti digitalnih marketinških rešenja, kao što su P&G, Raiffeisen banka i upravljanje sajtom Samsung.com.

Zbog snažne baze klijenata, digitalni biznis agencije beleži značajan rast godišnje zarade od preko 80% u prethodne dve godine, što čini 54% ukupnog prihoda od prošle godine.

Sedište agencije Cheil Worldwide u Seulu Cheil Worldwide je ostvario solidan rast od 10% u konsolidovanom prihodu, sa 12% povećanja operativnog profita (17% povećanje operativne dobiti pre poreza na dohodak) za prvi kvartal 2018. godine, a članice grupe u inostranstvu su takođe zabeležile poboljšane performanse u odnosu na prethodnu godinu.

Ovim potezom preuzimanja, Cheil očekuje da će udruživanjem sa Centrade Integrated agencijom priširiti svoje poslovne platforme širom Evrope, kao i podstaknuti svoje globalno poslovanje koje čini 75% u ukupnom prihodu globalne mreže.

Cheil Worldwide će nastaviti dalje sa strategijom preuzimanja i spajanja sa drugim agencijama, ciljajući na agencije čije se specijalnosti i sposobnosti ogledaju u digitalnim inovacijama koje se bave podacima, digitalnim marketingom i elektronskom trgovinom.

Globalna agencija će podeliti diferenciran pristup po regionima, koncentrišući se na raznolikost i širenje biznisa na naprednim tržištima poput SAD-a i Velike Britanije, uz napore da postane prvi pokretač na tržištima u razvoju uključujući jugozapadnu Aziju i Latinsku Ameriku. Jeongkeun Yo, predsednik i izvršni direktor kompanije Cheil Worldwide, rekao je:

- Cheil Worlwide se obavezao da se transformiše od tradicionalne marketinške agencije u integrisanu digitalnu kompaniju za kreativna rešenja. Uveren sam da će ovo preuzimanje pomoći u daljem unapređenju naših digitalnih mogućnosti na globalnom tržištu.

Radu Florescu, direktor kompanije Centrade Integrated, izjavio je:

- Oduševljeni smo što smo u potpunosti integrisani u Cheil mrežu. Naša dvogodišnja saradnja pokazala je dobre rezultate za naše klijente i radujemo se širenju našeg digitalnog marketinga u regionu”.

U međuvremenu, kompanija Cheil Worldwide nastavlja da ulaže značajne investicije u digitalne medije i B2B marketinška područja kupovinom B2B konsultantske firme “PSL” iz Toronta, kao i digitalne marketinške agencije “Atom42” iz Velike Britanije posredstvom kompanije “Iris” koja je sastavni deo Cheil mreže.

2024 © - Vesti online