Četvrtak 03.05.2018.
18:34
Vestionline, Tanjug

Linta: Dobrovoljačka prvi veliki ratni zločin u BiH

M. Karović
Miodrag Linta

- Iako postoje brojni dokazi Haški tribunal i pravosuđe BiH nisu kaznili nalogodavce i počinioce ovog zločinačkog napada u kome su, pre 26 godina, smrtno stradala 42 pripadnika JNA i 73 osobe su ranjene. To pokazuje dvostruke aršine zapadnih sila koje do današnjeg dana Srbe smatraju agresorima i Bošnjake žrtvama a građanski rat u BiH kvalifikuju tobože kao agresiju i planirani genocid - naveo je Linta.

U pisanoj izjavi medijima istakao je da treba uporno tražiti da pravosuđe BiH kazni odgovorne za ratni zločin počinjen u Dobrovoljačkoj i na drugim mestima "iako je jasno i očigledno da se to neće desiti bez promene međunarodne politike".

- Tragična je činjenica da su za zapadne sile srpske žrtve u Dobrovoljačkoj i širom BiH manje vredne i važne od bošnjačkih žrtava koje se favorizuju i preuveličavaju. Navedena politika zapadnih sila koja prećutno sprečava kažnjavanje brojnih zločina nad Srbima koje su počinili Bošnjaci nikada neće dovesti do uspostave poverenja i pomirenja između dva naroda i trajnog mira u BiH - rekao je Linta.

2024 © - Vesti online