Sreda 02.05.2018.
16:55
telegraf.rs, Vestionline

Uhapšena žena u Valjevu: Falsifikovala sve redom

pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Sumnja se da je falsifikovala potvrde o državljanstvu, izvode iz matične knjige rođenih i druga dokumenta. Otkrivena je tako što je policiji u Valjevu bilo sumnjivo što je u kratkom periodu licencu za obavljanje poslova obezbeđenja tražio veliki broj osoba. Kada je krenula provera "diploma", po kojima su navodno položili obuku za obavljanje poslova fizičko-tehničkog obezbeđenja i utvrđeno da su u pitanju falsifikati, došlo se do J. M. - navodi izvor iz istrage.

Policiji u Valjevu bilo sumnjivo što je u kratkom periodu licencu za obavljanje poslova obezbeđenja tražio veliki broj osoba.

Policija sumnja da je ona radila na području cele Srbije

- Zahvaljujući dobroj opremi za falsifikovanje, koja je pronađena u njenom stanu, falsifikovala je najrazličitije službene isprave, od dozvola za rad taksista, preko uverenja da se protiv nekog ne vodi krivični postupak, do obrazaca koji za overu dokumenata sad koriste javni beležnici - navode naši izvori iz istrage.

Pravila i diplome

Policija je prilikom pretresa stana ove Kruševljanke oduzela opremu za pravljenje diploma, blanko obrasce diploma, svedočanstva, izvoda iz matične knjige venčanih, umrlih i rođenih, obrasce viza i isprava stranih država, falsifikovano svedočanstvo i diplomu srednje Mašinsko-saobraćajne škole u Nišu, štambilj "Skupštine opštine Podgorica" , kao i određenu količinu novca.

Ona je nakon hapšenja privedena tužiocu u Valjevu, a posle saslušanja je predata tužilaštvu u Kruševcu.

2023 © - Vesti online