Četvrtak 12.11.2009.
16:11
Tanjug

Zaštićeni svedoci u slučaju "Taton"

Bris Taton
Portparol suda Ivana Ramić precizirala je da će istražni sudija saslušati dva svedoka kojima su prethodno obezbeđene mere zaštite. Ona je dodala da njihov idenditet i datum planiranog svedočenja neće biti saopšten javnosti, kao i da će biti preduzete i druge mere zaštite.

Ramićeva je rekla da je istražni sudija u četvrtak saslušao jednog svedoka, dok se dva nisu odazvala pozivu suda. Njihovo saslušanje biće naknadno zakazano.

Okružni sud u Beogradu vodi istragu protiv ukupno 13 osumnjičenih za učešće u ubistvu navijača francuskog fudbalskog kluba "Tuluz" od kojih su dvojica u bekstvu, dok se protiv jednog osumnjičenog istraga vodi zbog krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela i on se jedini brani sa slobode.

Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća su u bekstvu i za njima su raspisane poternice, a njih dvojica su osumnjičeni da su organizovali napad na francuskog navijača.

Taton, koji je teško povređen 17. septembra, kada je grupa huligana napala u centru Beograda francuske navijače uoči početka fudbalske utakmice Partizan - Tuluz, preminuo je 29. septembra u Urgentnom centru.

2024 © - Vesti online