Utorak 01.05.2018.
21:44
Vestionline

Manijak iz Borče pokušao da otme devojčicu: Posle hapšenja pretio da će da završi posao

pixabay.com

 

- Svi smo uplašeni, ovde ima mnogo dece, a otmičar je pretio da će njegova ekipa doći da dovrši započeti posao - ovako za "Blic" pričaju komšije dvanaestogodišnje devojčice (12) iz Borče, koju je sinoć pokušao da otme P.LJ. (40).

Prema rečima komšija, muškarca, za koga znaju da živi u drugom delu Borče su tokom poslednjih nekoliko dana viđali kako se šeta po kraju.

- Mi smo videli gužvu i policiju i izašli smo da vidimo o čemu se radi. Tu smo saznali da je taj čovek, koji je pokušao da otme devojčicu, nju ustvari pratio i da je nekoliko puta išao uz ulicu i niz ulicu za njom dok se ona igrala. Na kraju je sreo i rekao joj da će da je povede u restoran brze hrane da jede i da ona treba da uđe u auto sa njim ali pod uslovom da ništa ne kaže majci. Inače, devojčica je veoma kulturna i fina i brine se o mlađoj braći dok joj roditelji uglavnom po ceo dan rade i zarađuju kako bi mogli da ih iškoluju i pruže im sve što je potrebno. Tako da je on verovatno planski napao baš nju jer je verovao da joj roditelji nisu tu - kažu komšije.

Prema rečima komšija majka je sumnjala da se nešto dešava pa je krenula za devojčicom ka prodavnici gde se otmičar i nalazio.

- Pošto je majka pratila jer je sumnjala da se nešto dešava videla je čoveka kako prilazi njenoj ćerki i pokušava nasilno da je ugura u automobil. Majka je odmah pozvala policiju, ujak devojčice je ubrzo stigao i spasio je. Policija je ubrzo stigla i uhapsila nasilnika koji je bio besan, udarao je policajce, pretio je majci devojčice. Govorio joj je da on nije završio ono što je hteo i da ima svoju ekipu ljudi koji će doći. On, u stvari živi dve stanice niže, na putu ka Ovči - ističu komšije.

Oni dodaju da je devojčica bila preplašena i da će ovu traumu ositi sa sobom verovatno uvek. Majka devojčice je takođe bila u šoku, pošto je ovo mirno mesto nisu očekivali da će neko da pokuša da uradi ovako nešto.

- Svi smo mnogo uplašeni, ovde ima puno male dece, a njegove namere su svima nama jasne. I ova devojčica kao i sva druga deca iz ulice ovuda se često igraju, tu je u blizini i crkva a imaju i ljuljaške i klackalice. Ovakve stvari se nikada ranije nisu dešavale, ovo je prvi put ali je svima opomena da pripazimo na svoju decu - kažu komšije.

Muškarac je uhapšen i određeno mu je zadržavanje u trajanju do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilatšvu - saopštili su jutros u MUP-u.

2024 © - Vesti online