Utorak 01.05.2018.
16:24
Vestionline, Tanjug

Zahuktava se na Bliskom istoku: Teheran odgovorio Izraelu

pixabay.com
 

Za Teheran su te tvrdnje "otrcane, beznačajne i sramne", navodi se u saopštenju.

- To su tvrdnje cionističkih čelnika koji ne vide druge načine da osiguraju opstanak svog nezakonitog režima, zasnovanog na lažima, nego da druge predstavljaju kao pretnju koristeći otrcani šarlatanizam iz vremena opšteg neznanja - saopstio je portparol iranskog Ministarstva Bahram Kasemi, prenosi iranski kanal Pres TV. 

Netanijahu je izjavio da je njegova vlada došla do "pola tone" tajnih iranskih dokumenata koji pokazuju da je Teheran imao program nuklearnog naoružanja.

On je to nazvao "velikim obaveštajnim dostignućem" i tvrdi da ta dokumenta pokazuju da je Iran lagao u vezi sa svojim nuklearnim ambicijama pre nego što je 2015. godine potpisao nuklearni sporazum sa svetskim silama.

Inače, Iran negira da je ikada težio da se opskrbi nuklearnim oružjem.

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif izjavio je  sinoć da su optužbe Izraela o nuklearnim ambicijama Teherana "stare optužbe", kojima se u prošlosti bavila Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA). 

Šef iranske diplomatije primetio je da su obaveštajni podaci o navodnim nuklearnim ambicijama Irana objavljeni uoči 12. maja, kada bi Tramp trebalo da dopnese odluku o tome da li će se povući iz nuklearnog sporazuma sa Iranom, preneo je Rojters.

2024 © - Vesti online