Utorak 01.05.2018.
12:11
Vestionline

LŠ: Roma traži novo čudo, Salah opet kod kuće

Tanjug/AP
 

Nakon što su u četvrtfinalu uspeli nemoguće i posle poraza 4:1 u Barseloni u revanšu eliminisali novog šampiona Španije pobedom sa 3:0, sada je na redu novi izazov - nadoknaditi sutra uveče poraz 5:2 iz prvog meča polufinala sa Liverpulom.

Poruka iz Rima je jasna - ako smo mogli protiv Barselone, možemo i protiv Liverpula. Bila bi to najbolja osveta za čuveni poraz u finalu Kupa šampiona 1984. godine na penale, kada je "Olimpiko" plakao dok su se gosti iz Liverpula radovali.

- Najvažnije je da budemo kao jedan, da tim funkcioniše kao porodica. Ostalo je još 90 minuta velike borbe. Verujem da možemo u Kijev - izjavio je standardni prvotimac Rome Belgijanac Rađa Naingolan.

A zadatak će biti - težak.

Liverpul ove sezone ne zna za poraz u elitnom takmičenju, u osmini finala slavili su kao gosti protiv Porta 5:0, u četvrtfinalu ukupnim rezultatom eliminisali Mančester Siti 5:1, a zatim pet puta tresli mrežu Rome u prvom meču polufinala.

Napadački triling Mohamed Salah-Roberto Firmino-Sadio Mane deluje neuzastavljivo, pogotovo Salah, koji se vraća kući, jer je prethodne dve sezone bio član "vučice".

- Znamo da nije gotovo, Roma je u finišu prvog meča sa dva gola pokazala da ne smemo da se opustimo. Dolazimo u Rim da odigramo još jednu dobru utakmicu i potvrdimo finale - izjavio je Salah.

Rimljani će igrati u najjačem sastavu, sa Aleksandrom Kolarovom u startnih 11, dok gosti iz Engleske stižu bez Aleksa-Okslejda Čemberlena, koji se povredio u prvom meču i završio sezonu.

Revanš meč polufinala LIge šampiona između Rome i Liverpula igra se sutra od 20.45 sati.
 

2024 © - Vesti online