Ponedeljak 30.04.2018.
21:44
Vestionline

Antonijević: Izjava Dačića iz pogrešnog veka

A. Čukić
Ivica Dačić

Antonijević je rekao i da je dnevni list "Informer" na naslovnoj strani izjavu Dačićevu neprofesionalno interpretirao, navodeći da "Hrvati ako žele rat, imaće rat" a ne kako je u tekstu Dačić rekao, da je reč o diplomatskom ratu, i da bi Tužilaštvo moglo da reaguje zbog širenja panike.

- To je neprofesionalno prenošenje izjave, ali i jedan jasan signal da bi i Tužilastvo moglo na takve izjave da reaguje. Mi smo tokom poplava 2014. godine zastupali ljude protiv kojih je pokrenut postupak zbog izazivanja panike gde je tužilaštvo reagovalo za mnogo manje stvari, a na ovo se ne reaguje - ukazao je Antonijević.

On je naveo i da se bilo kakvo eskaliranje skukoba između Srbije i Hrvatske, koje nastaje nakon takvih prenošenja izjava, odražava na život onih koji su ostali tamo da žive i da zaista neko mora snositi odgovornost za eventulane posledice.

Upitan da li je moguće da se takav naslov objavi bez saglasnosti ministra i njegovih savetnika rekao, da misli da iz ministarstva tako nešto verovatno ne bi odobrili.

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je za "Informer" od ponedeljka, 30. aprila povodom previranja i verbalnih sukoba i mera koje Hrvatska preduzima da "ako neko hoće diplomatski rat, imaće diplomatski rat", ali su u naslovu i naslovnoj strani izuzeti navodi diplomatski.

2024 © - Vesti online