Ponedeljak 30.04.2018.
18:11
D. N. Petrović - Vesti

Prebio ženu, pretio bombom

Tanjug
Novi Pazar pod opsadom

Sve je počelo u subotu uveče kada je Avdić isprebijao suprugu, što je inače činio i više puta ranije, te je već odgovarao za porodično nasilje, a onda je repetirao pištolj i uperio ga u svoje sinove. Prema nezvaničnim informacijama, povukao je oroz, ali srećom pištolj nije opalio. Ne zna se da li je blefirao ili je zaista pištolj zakočio.

Komšiluk u panici

Komšije uhapšenog Avdića kažu da su celu noć sa strepnjom pratile šta će se dogoditi i naglašavaju da je policija dobro postupila što nije primenjivala silu. Za E. A. ističu da je dobar komšija, ali da je sa suprugom i članovima porodice stalno imao konflikte i da je bio sklon porodičnom nasilju.

Kad je čuo da je jedan od sinova pozvao policiju, E. A. je pustio ženu i sinove da izađu iz kuće, ali im je i rekao da ima ručnu bombu i da će je aktiviratri ako policija dođe i pokuša da ga uhapsi zbog porodičnog nasilja. Sa njim u kući ostala je samo njegova nepokretna majka, koja je u kući bila i prilikom predaje. Veruje se da je ona najviše uticala da se bez izazivanja težeg incidenta preda.

Ispred porodične kuće Avdića, inače ugledne novopazarske porodice, odmah se pojavilo nekoliko policijskih vozila, policajci su ušli i u dvorište, ali nijednog trenutka nisu pokušavali da uđu u kuću i da ga silom uhapse.

- Tokom noći u Novi Pazar je stigao i specijalni pregovarački tim MUP-a Srbije koji je E. A. dugo pozivao i ubeđivao da baci oružje i preda se. Juče oko deset časova, on se dobrovoljno predao, a nakon što su mu stavljene lisice na ruke počeo je pretres kuće - kažu nezvanično u novopazarskoj policiji.

Za sada nema zvaničnih informacija o tome da li je pištolj bio pun, da li je hteo da puca i da li je posedovao ručnu bombu i još neko oružje. On je uhapšen i biće mu određeno policijsko zadržavanje, a potom će ga u nadležnost preuzeti pravosudni organi. Verovatno će biti ispitano i njegovo psihičko stanje.

2019 © - Vesti online