Nedelja 29.04.2018.
21:39
Informer

Milan Popović poručio Severini: Ne pravi nam ustašu od sina

Z. K. Munja

Milan ističe da mali Aleksandar ima dva državljanstva, kao i da će kad odraste sam odlučiti koju će veroispovest prihvatiti:

- Aleksandar ima srpsko i hrvatsko državljanstvo. On je kršten u pravoslavnoj i katoličkoj crkvi, a kad poraste sam će odlučivati o svojoj naciji i veri,”  izjavio je Popović neposredno posle prepiske sa Severinom, koju je Informer juče objavio.

Kako saznajemo, Milana je mnogo pogodilo kad je Severina rekla da je njen sin Hrvat i da bi zbog toga trebalo da ide u tipičnu hrvatsku školu u kojoj se, između ostalog, obeležavaju i ustaški zločini.

- Milan smatra da Aleksandar, kad poraste, treba sam da donese sud o tome da li će sebe smatrati Srbinom, Hrvatom ili i jednim i drugim. Kao i gde će i sa kim živeti. On ponavlja da dečaku ne treba takve stvari nametati. Važno mu je samo da njihov sin bude srećan - otkriva dobro obavešten izvor.

Pošto nikako ne mogu da se dogovore u koju će školu upisati šestogodišnjeg Aleksandra, tu odluku će morati da donese sud u Zagrebu.

- Ukoliko se ne usaglase, jedan ili oba roditelja se obraćaju sudu i traže da on donese odluku. Sud potom nabavlja mišljenje nadležnog Centra za socijalni rad, a zatim bi trebalo da presudi u najboljem interesu maloletnog deteta - ističe sagovornik.

2024 © - Vesti online